The Mandalorian bioscoopfilm officieel aangekondigd

News
woensdag, 10 januari 2024 om 10:00
Er is al enige tijd geen nieuwe Star Wars-film meer in de bioscoop verschenen. Maar intussen zijn er verschillende projecten aangekondigd. Nu komt er daar nog één bij: een bioscoopfilm van The Mandalorian.
The Mandalorian is de afgelopen jaren één van de belangrijkste en meest populaire Star Wars-projecten geweest. Inmiddels is er een heel netwerk aan tv-series die allemaal in meer of mindere mate te maken hebben met de avonturen van Din “The Mandalorian” Djarin en Grogu, ook bekend als Baby Yoda. Binnenkort verplaatst het verhaal zich voor het eerst van het kleine scherm naar het witte doek.]
De film krijgt de naam The Mandalorian & Grogu, wordt geregisseerd door bedenker Jon Favreau en begint dit jaar nog met filmen en zou dus al in 2025 of 2026 kunnen verschijnen. Lucasfilm zegt dat de film het aankomende Star Wars-filmaanbod zal leiden, wat suggereert dat deze film eerder uitkomt dan alle andere films die momenteel in ontwikkeling zijn. Het verhaal van de film is nog onbekend, maar aan het einde van The Mandalorian seizoen 3 krijgt het titelpersonage de opdracht om met Grogu op avontuur te gaan, zodat de kleine een echte Mandalorian kan worden.
Het is niet duidelijk waarom er een Mandalorian-film gemaakt wordt. Volgens eerdere geruchten over deze ontwikkeling is het mogelijk een gevolg van de schrijvers- en acteursstakingen in Hollywood van vorig jaar: een vierde seizoen van de serie zou dusdanig zijn vertraagd dat er een film nodig is om de logische volgorde van belangrijke gebeurtenissen in het zogenaamde Mandoverse te laten kloppen. Het is dan ook niet uitgesloten dat er na de film alsnog meer seizoenen van de serie komen.

The Mandalorian & Grogu vervangt geen andere Star Wars-film

Lucasfilm laat in de aankondiging van The Mandalorian & Grogu weten dat de drie Star Wars-films die het snelst uit zouden komen nog steeds op de planning staan. De film van Dave Filoni die een climax moet zijn voor alle Mandoverse tv-series wordt dus nog steeds gemaakt. Daarnaast komen er films over pogingen van Rey om een nieuwe Jedi-order te maken en een film over het ontstaan van de Jedi.