Geliefde Star Wars-serie krijgt onverwachte opvolger

News
vrijdag, 05 april 2024 om 10:00
In juni verschijnt The Acolyte op Disney+, maar het blijkt niet de eerstvolgende Star Wars-serie op Disney+ te zijn. Er is namelijk een nieuwe serie aangekondigd die op 4 mei verschijnt. Het gaat om een onverwachte opvolger van een geliefd project.
In 2022 kregen Star Wars-fans Tales of the Jedi te zien, een korte animatieserie in de stijl van The Clone Wars en The Bad Batch. In zes afleveringen liet de serie meer zien van de levens van Count Dooku en Ahsoka Tano. Eerder werd al bevestigd dat de serie geen eenmalige actie was, maar de directe opvolger heet geen Tales of the Jedi.
Via een trailer is namelijk onthuld dat er binnenkort wederom zes vergelijkbare korte afleveringen verschijnen, maar dan onder de naam Tales of the Empire. Wederom staan twee personages centraal, namelijk Morgan Elsbeth en Barriss Offee.

Bekende personages in Tales of the Empire

Morgan Elsbeth zullen fans kennen uit The Mandalorian en Ahsoka, waarin duidelijk werd dat ze lang samenwerkte met Thrawn. Tales of the Empire laat de oorsprong van Elsbeth en hert begin van haar samenwerking met Thrawn zien.
Barriss Offee is vooral bekend uit The Clone Wars en was eerder een Jedi Padawan. Aan het einde van de serie is ze de nodige illusies armer als het gaat om de Jedi en in Tales of the Empire krijgt ze na Order 66 de kans om zich aan te sluiten bij de Inquisitors.
Zoals gezegd staat Tales of the Jedi vanaf 4 mei, ook wel bekend als May the Fourth of Star Wars-dag, op Disney+. De meeste Star Wars-series komen wekelijks met een nieuwe aflevering, maar Tales of the Empire brengt ze alle zes tegelijk uit. Naast Barriss Offee en Morgan Elsbeth zijn er nog enkele andere bekende gezichten, zoals General Grievous, de Grand Inquisitor en Darth Vader.