Star Wars Jedi: Survivor krijgt opvallende nieuwe release

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 10:00
star wars jedi survivorf1680607586
Dit voorjaar kwam Respawn Entertainment met Star Wars Jedi: Survivor, een vervolg op Fallen Order. De game week af van een jarenlange trend van cross-gen releases door alleen naar PS5 en Xbox Series X/S te komen. Opvallend genoeg komt er nu alsnog een release voor PS4 en Xbox One.
Het is in de eerste jaren van de PS5 en Xbox Series X/S zeker niet vanzelfsprekend geweest dat nieuwe games alleen op de nieuwe consoles verschenen. Aan de ene kant hebben spelers die niet kunnen upgraden naar de nieuwe generatie veel profijt van cross-gen releases. Maar wie wel een nieuwe console heeft, blijft vaak achter met het gevoel dat de kracht van dat apparaat niet wordt benut.
Maar het team achter Star Wars Jedi: Survivor was erg blij met de nieuwe consoles. Ze wilden grotere werelden bieden waarin meer te doen was en die mogelijkheid werd geboden door de krachtigere consoles. Dat laat het lijken alsof het onmogelijk is om de game naar PS4 en Xbox One te brengen, maar dat gaat nu toch gebeuren.
EA CEO Andrew Wilson liet dat weten tijdens de kwartaalbespreking van de uitgever (via VGC). Het besluit om de game en PS4 en Xbox One release te geven is genomen omdat de Star Wars-franchise zeer sterk is en omdat er veel vraag is naar een last-gen versie vanuit de community. EA ziet Star Wars Jedi: Survivor als een belangrijke reden dat de resultaten in het afgelopen kwartaal goed waren en lijkt daar verder gebruik van te willen maken.

Wanneer is de PS4 en Xbox One release van Star Wars Jedi: Survivor?

Een datum voor de release op last-gen consoles hebben we nog niet. Ook is het even afwachten hoeveel Star Wars Jedi: Survivor moet inleveren om op PS4 en Xbox One te draaien. De minimale PC-eisen suggereren dat de game kan draaien op wat oudere consoles, maar experimenten met de PC-release van Ratchet & Clank: Rift Apart bewezen onlangs dat daar toch ook grenzen aan zitten.