Star Wars Jedi: Survivor studio groot fan van PS5 DualSense

News
dinsdag, 04 april 2023 om 13:00
star wars jedi survivor lightsaberf1679565648
In tegenstelling tot veel andere games die in de afgelopen twee jaar zijn uitgekomen, laat Star Wars Jedi: Survivor de vorige console-generatie voor wat hij is. De game maakt dan ook dankbaar gebruik van de kracht van de PS5 en de Xbox Series X. Het team is bovendien ook zeer te spreken over de DualSense controller.
De release van Star Wars Jedi: Survivor nadert en de ontwikkelaars brengen steeds meer naar buiten. Regisseur Stig Asmussen heeft bijvoorbeeld het één en ander verteld voor een post op de officiële PlayStation Blog. Daarbij heeft hij veel lovende woorden voor de DualSense controller.
Het team heeft bijvoorbeeld veel plezier gehad met haptische feedback bij het gebruik van Force Push en Force Pull. De game reageert anders wanneer je de triggers licht indrukt dan wanneer je ze helemaal naar beneden drukt. Maar dat is niet het enige dat je van de DualSense gaat merken in de game.
Asmussen vertelt bijvoorbeeld dat de teams voor audio en gevechten ook goed hebben gekeken naar de mogelijkheden met haptische feedback. Er is goed gelet op wat er zoal gebeurt in de wereld. Dat is vervolgens vertaald naar verschillende trillingen zodat je het avontuur ook voelt in je handen.

Wanneer is de release van Star Wars Jedi: Survivor?

Als je zelf wil voelen hoe de DualSense reageert op de gameplay, moet je nog een paar weken geduld hebben. Star Wars Jedi: Survivor verschijnt namelijk op 28 april. Hij verschijnt naast de PS5 ook op PC en Xbox Series X. Op de Xbox zul je uiteraard geen profijt hebben van de DualSense, maar op PC is dat in theorie wel mogelijk.