Ratchet & Clank Rift Apart was een ramp geweest op PS4

News
donderdag, 27 juli 2023 om 11:30
ratchet and clank rift apartf1598522921
Ratchet & Clank: Rift Apart komt naar PC en heeft op dat platform opvallend genoeg geen SSD nodig. Dat heeft voor enige controverse gezorgd, want toen de game voor PS5 verscheen werd beweerd dat hij de SSD van de PS5 echt nodig had en daarom niet op PS4 verscheen. Nu is bewezen dat de PS4 de game echt niet had kunnen draaien.
De PC-versie van Ratchet & Clank Rift Apart kan draaien op een HDD, dus waarom kon de game niet verschijnen op de PS4? Die vraag houdt veel fans al bezig sinds de systeemeisen van de PC-versie van de game bekend zijn. Maar Digital Foundry heeft nu aangetoond dat Insomniac niet loog dat de game niet kon draaien op de HDD van de PS4.
John Linneman van Digital Foundry laat weten dat hij de game heeft geïnstalleerd op de harde schijf die in de oorspronkelijke PS4 zat en die vervolgens heeft aangesloten op een PC die maar iets beter is dan de overige minimale PC-eisen. het resultaat is een slagveld zodra Ratchet in een portaal springt. De game hapert enorm en bevriest bijna.

Nieuwere HDD draait Rift Apart best okee

Je hoeft je nu geen zorgen te maken dat de PC-versie van Rift Apart slecht draait op elke PC met een HDD. De harde schijf van de PS4 is oud en met een nieuwe HDD draait de game volgens Linneman “OK”. Het moge in ieder geval duidelijk dat de PS4 grote moeite had gehad met Rift Apart.
Het is natuurlijk evengoed aan te raden om een SSD te gebruiken. De optie om een HDD te gebruiken staat vermeld onder de minimale eisen, in elke betere configuratie wordt een SSD aangeraden. De HDD lijkt sowieso alleen te werken dankzij een techniek in Windows die maakt dat data sneller van de opslag naar de grafische kaart gebracht kan worden.