Respawn nu al bezig met Star Wars Jedi Survivor sequel

News
maandag, 10 juli 2023 om 13:00
star wars jedi survivorf1680607586
Star Wars Jedi Survivor ligt pas een paar maanden in de winkelschappen, maar ontwikkelaar Respawn Entertainment zit niet stil. Het lijkt er namelijk op dat er nu al wordt gewerkt aan een sequel.
Star Wars Jedi Fallen Order was één van de grootste verrassingen van 2019 en Star Wars Jedi Survivor werd ook erg goed ontvangen, ondanks een aantal technische problemen. Niet alleen de gameplay staat als een huis, maar ook de karakters en het verhaal van de reeks zijn ijzersterk. Het is dan ook niet zo vreemd dat Respawn Entertainment er mogelijk een trilogie van wil maken.
Daar zijn nu ook grote aanwijzingen voor. Op LinkedIn is namelijk een vacature verschenen voor de rol van Principal Game Writer bij Respawn Entertainment. De baan is specifiek voor de Star Wars Jedi-reeks, wat duidelijk maakt dat de studio al werk aan het volgende deel in de franchise.
De nieuwe schrijver moet ervaring hebben met ‘character-centric storytelling’ en een passie hebben voor ‘moment-to-moment dialog and drama’. Uiteraard moet er ook een duidelijk begrip en passie zijn voor het Star Wars-universum is zijn geheel.

Succes voor Star Wars Jedi Survivor

Dat een Star Wars Jedi sequel nu al groen licht heeft gekregen van EA is niet zo vreemd. De verkopen van Star Wars Jedi Survivor waren namelijk in de eerste week dertig procent hoger dan Star Wars Jedi Fallen Order. Daarnaast was de game in april en mei de best verkochte game op de PlayStation Store in Europa en de Verenigde Staten.
In onze review hebben we Star Wars Jedi Survivor een 9 gegeven. Wij hadden lof voor het verhaal, de cast en de uitgebreide vechtopties, maar helaas was de performance op de PlayStation 5 niet altijd top.

Populair Nieuws