Transformers games zijn toch niet verloren door Activision

News
woensdag, 02 augustus 2023 om 9:30
transformers war for cybertronf1690961045
Vorige week was er een opvallende claim waarom Activision niet de Transformers games naar Game Pass kan brengen: de games zouden verloren zijn. Volgens Hasbro klopt die claim alleen niet.
Een grote franchise als Transformers is natuurlijk niet compleet zonder de nodige games, maar door de jaren heen zijn er niet veel kwalitatieve games verschenen. Daar kwam alleen verandering in toen de rechten naar Activision gingen en High Moon Studios kwam met Transformers: War for Cybertron en Transformers: Fall of Cybertron. PlatinumGames kwam een paar jaar later nog met Transformers: Devastation voor Activision.
Een medewerker van Hasbro zei in een interview met Transformers World vorige week dat hij graag ziet dat die Transformers games naar Game Pass komen, als de overname van Activision Blizzard voltooid is. Hij zei alleen dat het onmogelijk was, omdat Activision niet weet op welke harde schijf de titels zijn opgeslagen.

“Helaas weet Activision blijkbaar niet op welke harde schijven ze staan in hun gebouw. Als een bedrijf een bedrijf opeet dat een bedrijf opeet, gaan er dingen verloren en dat is erg frustrerend. De hoop is dat ze, nu de deal met Microsoft en Xbox doorgaat, alle archieven en harde schijven zullen doorzoeken om alles te vinden, want het is een gemakkelijke Game Pass-toevoeging.”

Hasbro ontkent de claim

Volgens Hasbro klopt er nu alleen niet van de uitspraken van de medewerker. Het bedrijf claimt dat de uitspraken ‘per ongeluk zijn gemaakt’, zo laat het weten in een verklaring tegenover VGC. Activision zou ‘een geweldige partner’ zijn voor de Transformers games en Hasbro hoopt in de toekomst weer samen te werken.
Opvallend genoeg zijn alle Transformers games die zijn uitgegeven door Activision niet digitaal beschikbaar. Als je ze dus wil spelen, dan moet je een fysieke versie zien te vinden.