'Square Enix is de grote uitgever die Sony wil overnemen'

News
woensdag, 04 mei 2022 om 10:00
square enix logof1651648572
Sony is nog lang niet klaar met overnames en er gingen geruchten dat het bedrijf klaar staat om een grote uitgever over te nemen. Volgens Jeff Grubb is die uitgever het Japanse Square Enix.
Deze week kwam er opvallend nieuws naar buiten over Square Enix. De uitgever heeft namelijk besloten om drie studio’s te verkopen en de bijbehorende IP’s. En dat zijn ook niet de minste franchises. Zo raakt Square Enix nu onder andere de rechten op Tomb Raider, Deus Ex en Thief kwijt. Embracer Group neemt de titels en studio’s over voor 300 miljoen dollar.
Daarmee lijkt Square Enix zich zelf klaar te maken voor een overname, wat wordt bevestigd door Jeff Grubb. Sony heeft eerder laten weten nog meerdere overnames op de planning te hebben staan en Grubb zei destijds dat er een grote naam tussen zit. Op Twitter laat de journalist nu weten dat die grote uitgever Square Enix is.
Volgens Grubb moeten we het gerucht wel met een korreltje zout nemen, omdat zulke grote beslissingen altijd nog af kunnen ketsen op het laatste moment.

Square Enix logische keuze voor Sony

Hoewel Sony tot nu toe allemaal studio’s heeft overgenomen en geen grote uitgever, zou Square Enix wel een logische keuze zijn voor het Japanse bedrijf. Sony en Square Enix hebben namelijk in het verleden al vaker samengewerkt, onder andere voor exclusieve games en timed exclusives. Zo is het aankomende Forspoken een PS5 console exclusive en Final Fantasy XVI is zelfs helemaal exclusief voor de PlayStation 5.

Populair Nieuws