Gratis Spotify feature wordt mogelijk betaald

News
woensdag, 06 september 2023 om 13:30
spotifyf1583823919
Verschillende Spotify-gebruikers hebben de afgelopen tijd een onverwachte verandering opgemerkt. De teksten van nummers zijn niet meer voor iedereen te zien. Spotify is namelijk bezig met een test die deze feature betaald maakt.
Songteksten zijn niet altijd even verstaanbaar. Wie toch mee wil zingen of gewoon wil weten wat er precies wordt gezegd, kan via Spotify de teksten van nummers zien. Ze komen in real time in beeld terwijl het nummer wordt afgespeeld. Het is enigszins vergelijkbaar met karaoke, al verschijnen de teksten per regel en zonder indicatie van hoe ver die regel nu is.
Maar sommige gebruikers kunnen de teksten niet meer zien. In plaats daarvan staat in beeld dat ze kunnen upgraden naar Spotify Premium om de functie terug te krijgen. Tegenover The Verge bevestigt Spotify dat het gaat om een test.
Investeringen in exclsieve content en podcasts hebben niet zoveel opgeleverd als gehoopt. Mogelijk is Spotify daarom op zoek naar manieren om mensen te laten betalen voor Spotify Premium: behalve luisteren zonder advertenties biedt het abonnement momenteel niet bijzonder veel dat je in de gratis versie niet kan krijgen. Of songteksten permanent achter de Premium-paywall verdwijnen zal moeten blijken.

Nieuw Spotify Premium-abonnement op komst

Spotify probeert niet alleen betalende klanten binnen te halen door bestaande features betaald te maken. Het bedrijf is ook bezig met een nieuw abonnement waarmee je muziek kunt luisteren in Hi-Fi kwaliteit. Het is alleen onduidelijk wanneer dat abonnement daadwerkelijk lanceert.

Populair Nieuws