Spelers claimen bewijs te hebben dat 'Microsoft PlayStation wil vernietigen'

News
woensdag, 21 juni 2023 om 10:00
ps5 controller xbox series xf1619595169
De rechtszaak van een groep spelers om de overname van Activision Blizzard te stoppen loopt nog steeds. De advocaat van de groep claimt nu bewijs te hebben dat Microsoft de overname puur is gestart om ‘PlayStation te vernietigen’.
Het is nog steeds onduidelijk of de overname van Activision Blizzard door kan gaan. Momenteel lopen er namelijk meerdere zaken over de toekomst van de deal. Zo is Microsoft zelf een zaak begonnen tegen de blokkade van de CMA, terwijl de FTC er weer alles aan doet om de overname te voorkomen.
En dan is er ook nog de rechtszaak van tien spelers tegen Microsoft. Die zaak werd eerst afgewezen door de rechter, maar de groep heeft daarna nieuw bewijsmateriaal aangeleverd, met de hulp van Sony. Onder het bewijsmateriaal vallen een aantal opvallende claims, zo zou Microsoft de helft van de ‘high end gaming markt’ in de VS in handen hebben en ‘60 tot 68 procent van game-abonnementen’.
Daar komt nu nog een opvallende claim bij. De advocaat van de groep zegt namelijk bewijs te hebben dat Microsoft de overname puur is gestart om ‘PlayStation te vernietigen’. Dat meldt Axios. De uitspraak zou zijn gemaakt in een mail tussen Xbox Games Studios-baas Matt Booty en Tim Stuart, de CFO van Microsoft voor Xbox.

Is het bewijsmateriaal geldig in de rechtszaak?

Het bewijsmateriaal is momenteel nog een gesloten document, wat betekent dat het niet meegenomen wordt in de rechtszaak. De advocaten van beide partijen debatteren namelijk nog of de mail enige invloed hoort te hebben op de uitspraak. Volgens Microsoft is het een ‘interne uitwisseling’ die gesloten zou moeten blijven.
Hoe de aanklagers aan de mail in eerste instantie zijn gekomen, aangezien het mailverkeer is tussen twee topmensen van Microsoft, is niet bekend.