Activision Blizzard overname krijgt weer een horde

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 11:00
activision blizzard hqf1627465674
De overname van Activision Blizzard door Microsoft gaat niet van een leien dakje. Gezien de omvang van beide bedrijven wordt nog druk onderzocht wat de invloed van de overname is op de gaming markt. De Amerikaanse FTC heeft nu nog een obstakel opgeworpen tegen de overname.
Steeds meer landen keuren de overname van Activision Blizzard goed, maar er zijn nog wat belangrijke landen die overstag moeten. Het Verenigd Koninkrijk ziet de deal liever niet doorgaan en ook de VS probeert hem te blokkeren. De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) wil nu zelfs dat Microsoft en Activision Blizzard een straatverbod krijgen.
In een statement aan IGN laat de FTC weten dat dat is om te voorkomen dat de overname afgerond kan worden voordat er uitspraak is geweest in de zaak die de FTC tegen de bedrijven heeft aangespannen. De FTC geeft aan er geen vertrouwen in te hebben dat Microsoft en Activision Blizzard blijven bij het standpunt dat ze de deal niet kunnen sluiten zolang er marktautoriteiten zijn die hem niet goedkeuren. Er zijn de laatste tijd veel berichten geweest dat de beide bedrijven de deal binnenkort rond willen hebben.

Wanneer begint de zaak van de FTC tegen Microsoft en Activision Blizzard?

Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de deadline voor de overname dichtbij komt. Die is namelijk op 18 juli, terwijl de zittingen in de rechtszaak van de FTC pas in augustus beginnen. Ook in het Verenigd Koninkrijk is de kwestie niet bepaald in stroomversnelling en Microsoft dreigt er zelfs mee zich uit dat land terug te trekken, zodat het zich niet aan uitspraken van de CMA hoeft te houden.
Veel overheden hebben de deal inmiddels juist goedgekeurd. De EU ging onlangs bijvoorbeeld akkoord, mede dankzij wat maatregelen die maakten dat de deal acceptabel werd. Voor de CMA zit de kwestie vast op cloud gaming, maar volgens Micrsoft maakt het orgaan een grote denkfout.

Populair Nieuws