Gamers klagen Microsoft opnieuw aan

News
woensdag, 12 april 2023 om 14:30
activision blizzard hqf1627465674
Er is veel te doen om de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Concurrenten zijn tegen, maar sommige consumenten ook. Een groep gamers begint bijvoorbeeld voor de tweede keer een rechtszaak tegen Microsoft.
Microsoft wil Activision Blizzard overnemen en dat maakt nogal wat los, aangezien de techreus daarmee eigenaar zou worden van het populaire Call of Duty. Verschillende belangrijke marktautoriteiten moeten nog beslissen of de deal door mag gaan. Daarbovenop mengde een aantal particuliere gamers zich vorig jaar ook in de strijd met een rechtszaak.
Die aanklacht werd onlangs alleen afgewezen, omdat hij niet voldoende aannemelijk maakte dat de overname concurrentieverstorende effecten zou hebben. Als er binnen 20 dagen overtuigender bewijs aangevoerd kon worden, bestond er een kans dat de zaak alsnog in behandeling genomen zou worden.

Gamers krijgen hulp van Sony in rechtszaak

Er ligt nu dan ook een nieuwe aanklacht, ingediend op 10 april. Daarbij krijgen de gamers hulp uit een machtige hoek: Sony heeft namelijk documenten geleverd om de aanklacht verder te onderbouwen. Die documenten zijn niet publiek zichbaar, dus er is niet heel veel bekend over wat Sony zoal gedeeld heeft.
Een opvallend detail van de nieuwe aanklacht is dat hij ook bepaalde teksten leent. Een aantal punten in de aanklacht is rechtstreeks gekopieerd uit de aanklacht die de FTC heeft ingediend tegen Microsoft. Microsoft probeerde de rechtszaak van de gamers al veel eerder van tafel te vegen omdat hij teveel zou lijken op die van de FTC, wat de zaak onnodig ingewikkeld zou maken. Gezien deze ontwikkelingen had Microsoft misschien een punt.

Populair Nieuws