'Microsoft wil Activision Blizzard deal laten slagen met extreme oplossing'

News
maandag, 05 juni 2023 om 11:00
activision blizzard hqf1627465674
De grootste blokkade voor de Activision Blizzard overname is de CMA. Volgens ingewijden zou Microsoft bereidt zijn om over te gaan op een extreme optie, namelijk het helemaal weghalen van Activision Blizzard uit het Verenigd Koninkrijk.
Initieel leek alleen de Amerikaanse FTC een probleem te zijn voor Microsoft als het aankomt op de overname van Activision Blizzard. Maar eind april besloot de CMA tegen ieders verwachting in om de deal te blokkeren. Microsoft zou volgens de Britse waakhond een te sterke positie krijgen op het gebied van cloud gaming.
De Europese Commissie is het daar niet mee eens en heeft de overname wel groen licht gegeven. Ook andere markten hebben sindsdien hun goedkeuring uitgesproken. Microsoft heeft vorige week besloten om de beslissing van de CMA officieel aan te vechten, maar mogelijk is er ook een andere oplossing.
Bloomberg meldt namelijk dat Microsoft mogelijk heel Activision Blizzard uit het Verenigd Koninkrijk kan halen. Dat zou betekenen dat er geen kantoren van het bedrijf of dochterondernemingen meer staan, maar ook dat er geen producten van de uitgever worden verkocht. Dat zou dus geen Call of Duty betekenen voor Britse spelers.

Microsoft in gesprek met minister

Microsoft-topman Brad Smith zou deze week een gesprek hebben met Jeremy Hunt, de Minister van Financiën in het VK, over de blokkade van de CMA. Hunt is geen voorstander van de beslissing van de waakhond. Volgens de minister zouden waakhonden beter hun ‘bredere verantwoordelijkheden moeten begrijpen’.
Eén van de onderwerpen die zal worden besproken zijn ‘extreme opties’, zoals het terugtrekken van Activision Blizzard uit het Verenigd Koninkrijk. Er zal alleen ook naar minder extreme opties worden gekeken, aangezien die actie ook Microsoft veel geld zal kosten.

Populair Nieuws