Max Verstappen hard op weg om F1 record uit 1952 te verbreken

News
woensdag, 21 juni 2023 om 9:30
max verstappen podium gp canada 2023f1687331803
Met alle overwinningen op rij klimt Max Verstappen gestaag op de ranglijst van meeste overwinningen. Maar de Nederlander is ook hard op weg om een ander record uit 1952 te verbreken.
In de Formule 1 zijn er bijna elk raceweekend wel een aantal spannende gevechten bezig de hele race lang. Denk bijvoorbeeld aan het duel tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso in Canada of de strijd van Alexander Albon om zo’n beetje het halve veld achter zich te houden.
Alleen helemaal vooraan is het niet zo spannend. Bij de start van de race verdwijnt Max Verstappen vaak al snel aan de horizon en zien we hem aan het einde weer terug, wanneer hij als eerste over de finish komt. De regerend wereldkampioen ligt vaak zo ver voorop dat hij op weg is om een record uit 1952 te verbreken.
Momenteel heeft Verstappen namelijk maar liefst 224 ronden achtereenvolgens aan kop gereden. Sinds hij de leiding heeft overgenomen van Sergio Perez tijdens de GP van Miami, heeft Verstappen geen enkele andere auto meer voor zich gehad, op de achterliggers na.

Hoeveel rondes heeft Verstappen nog nodig?

Om het record uit 1952 te verbreken, moet Verstappen nog wel even zijn dominantie tonen de komende races. Het record is namelijk in handen van Alberto Ascari met 304 ronden, die in het seizoen van ‘52 met zijn Ferrari aan kop lag van de GP van België tot aan de GP van Nederland.
Als Verstappen het record wil verbreken, dan zal hij de GP van Oostenrijk van begin tot het einde moeten leiden, evenals het begin van de GP van Groot-Brittannië. De Red Bull Ring in Oostenrijk is vrij kort, waardoor het een race is met maar liefst 71 ronden. Net niet genoeg dus voor de 81 ronden die de Nederlander nodig heeft.

Populair Nieuws

Laatste Reacties