EA gaat studio's herstructureren in twee organisaties

News
woensdag, 21 juni 2023 om 10:30
electronic arts new logof1687335837
Electronic Arts gooit het bedrijf weer flink op de schop. Alle studio’s die onder EA vallen zullen namelijk herstructureren en voortaan onder twee paraplu’s vallen.
Door de jaren heen heeft EA veel verschillende studio’s overgenomen en ook zelf ontwikkelaars opgericht. Er worden dan ook games gemaakt die sterk van elkaar verschillen, zoals de jaarlijkse sportgames aan de ene kant en bloederige horrorgames zoals Dead Space aan de andere kant.
Door de verschillende filosofieën bij de studio’s heeft EA nu besloten om een flinke reorganisatie te maken. Dat heeft CEO Andrew Wilson dinsdag in een bericht aan het personeel gezegd, zo meldt VGC. Voortaan zullen de studio’s onder één van twee takken vallen: EA Entertainment en EA Sports.
Onder EA Sports vallen, zoals de naam al verklapt, de jaarlijkse sportgames, zoals NFL, F1 en het nieuwe EA Sports FC - dat voorheen bekend stond als FIFA. Onder EA Entertainment zullen alle IP- en gelicenseerde games vallen.

Wie gaan de EA studio’s leiden?

EA Sports blijft onder leiding staan van Cam Weber, terwijl EA Entertainment geleid zal worden door voormalig COO Laura Miele. Respawn oprichter Vince Zampella zal de EA studio’s overzien die verantwoordelijk zijn voor Apex Legends en de Star Wars en Battlefield games.
Volgens Wilson is de beslissing genomen, om ervoor te zorgen dat studio’s meer de touwtjes in eigen handen kunnen nemen. Op die manier zouden er sneller beslissingen en dus games gemaakt kunnen worden.

“Deze evolutie van ons bedrijf geeft onze studioleiders meer creatieve en financiële verantwoordelijkheid om snellere en meer inzichtelijke beslissingen te nemen over ontwikkeling en marktstrategieën. Deze stappen zullen ons bedrijf versnellen, groei stimuleren en waarde op lange termijn opleveren voor onze mensen, onze spelers en onze gemeenschappen."