Sony's 'teleurstellend gedrag' zal relatie met Activision Blizzard niet schaden

News
woensdag, 29 maart 2023 om 11:30
call of duty modern warfare 2 soldierf1664436468
Sony doet er alles aan om de deal tussen Activision Blizzard en Microsoft te stoppen. Ondanks het ‘teleurstellende gedrag’ zal het volgens Bobby Kotick niet de relatie schaden.
Activision Blizzard wil dolgraag dat de deal met Microsoft door kan gaan. Met een overname van 69 miljard dollar zou het verreweg de grootste deal ooit zijn in de game-industrie. Maar Sony doet er alles aan om de overname te blokkeren. Naar verluidt zou PlayStation CEO Jim Ryan zelfs hebben gezegd dat hij geen interesse heeft in een nieuwe Call of Duty-deal, ‘hij wil alleen maar de deal stoppen’.
Bobby Kotick, de CEO van Activision Blizzard, noemt het gedrag van Sony in de kwestie ‘teleurstellend’. Toch stelt de topman dat het niet de relatie tussen Activision Blizzard en Sony zal beïnvloeden op de lange termijn. Dat zegt Kotick in een email aan zijn personeel, zo meldt VGC.

“Sony heeft toegegeven dat ze zich geen zorgen maken over een overeenkomst voor Call of Duty, ze willen gewoon onze overname voorkomen. Dat is natuurlijk teleurstellend gedrag van een partner waar we al dertig jaar zaken mee doen, maar we zullen Sony’s gedrag niet onze relatie over de lange termijn laten beïnvloeden.”

Opmerkelijke claim van Sony

In de email heeft Kotick ook gereageerd op een recente claim van Sony. Nu argumenten over exclusiviteit niet meer lijken te werken - nadat Microsoft deals heeft gesloten met Nintendo en Nvidia - heeft Sony aangegeven dat het vreest dat Microsoft bewust de PlayStation-versie van Call of Duty slechter gaat maken. Inclusief het toevoegen van extra bugs via updates.
De CEO van Activision Blizzard vindt die aantijging belachelijk. Volgens Kotick zouden spelers ‘de eerste zijn die Microsoft aan de beloftes houdt aan gelijkheid van content en kwaliteit’. Bovendien zouden de ontwikkelaars ‘te passievol zijn om ooit bewust ondermaatse versies van een game af te leveren’.

Populair Nieuws

Laatste Reacties