The Last of Us Part 1 heeft veel problemen op PC

News
woensdag, 29 maart 2023 om 11:00
the last of us part 1f1672329827
Nadat The Last of Us Part 1 vorig jaar verscheen voor PS5, is de beloofde PC port nu ook eindelijk beschikbaar. Maar veel spelers zijn bepaald niet blij met deze versie van de game. Hij heeft namelijk vrij veel problemen.
Het gebeurt nog wel eens dat specifiek de PC-versie van een game allerlei problemen heeft die op console niet bestaan. Anti-cheat software is bijvoorbeeld vaak een probleem, maar PC games zijn ook simpelweg moeilijker te optimaliseren voor PC dan voor consoles. Ook The Last of Us Part 1 draait niet bepaald vlekkeloos.
Veel gebruikers hebben last van haperend beeld en in veel gevallen zijn er zelfs de nodige crashes. Een Steam gebruiker laat bijvoorbeeld weten dat de game 12 keer is gecrasht in minder dan vier uur. Een update voor die review heeft ook slecht nieuws: hoewel de gebruiker een manier heeft gevonden om crashes te voorkomen, zijn er nu eindeloze laadtijden. Het lijkt bij al deze problemen niet uit te maken hoe krachtig je PC is.

Wordt The Last of Us Part 1 op PC gefixt?

Het ziet er gelukkig naar uit dat er in de komende tijd gewerkt gaat worden aan updates voor de game. Naughty Dog laat via Twitter weten dat het weet dat er problemen zijn. Die problemen worden momenteel actief onderzocht door de ontwikkelaar en er komen patches die het één en ander op moeten lossen.
De interesse in The Last of Us Part 1 is de laatste tijd groot. Dat heeft alles te maken met de sterk ontvangen tv-serie gebaseerd op de game. Deze gaf ook al een boost aan de verkoop van de PS5-versie, die na bepaalde afleveringen van de serie hier en daar zelfs uitverkocht raakte.

Populair Nieuws