Overname van Activision Blizzard is weer een stap dichterbij gekomen

News
dinsdag, 28 maart 2023 om 16:00
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
De overname van Activision Blizzard door Microsoft is nog steeds niet officieel, maar de deal is wel weer een stapje dichterbij gekomen. De waakhond in Japan heeft de overname namelijk goedgekeurd.
Het is al meer dan een jaar geleden dat de overname van Activision Blizzard is aangekondigd, maar de deal is er nog steeds niet doorheen. Waakhonden van meerdere landen zijn het er namelijk nog niet over eens of de overname zorgt voor het verstoren van de eerlijke concurrentie in de game-industrie.
In Japan is er nu wel duidelijkheid over gekomen. De waakhond in het land, de Japan Fair Trade Commission, heeft namelijk besloten dat de overname geen schade zal aanrichten aan de competitie. De organisatie heeft betrokken bedrijven daarom ingelicht dat er geen rechtszaak zal komen om de overname tegen te gaan. Dat meldt Reuters.

Hoe zit het met andere landen?

Het is nu wachten op het oordeel van drie grote markten, voordat de grootste overname in de game-industrie aller tijden door kan gaan. De Britse CMA lijkt bijna overtuigd te zijn. De organisatie vreest niet langer dat Microsoft te dominant wordt op de console-markt, maar zet nog wel vraagtekens bij de cloud gaming-markt. In april zal de CMA komen met een definitieve uitspraak.
De Europese Commissie wacht iets langer met een oordeel. De waakhond heeft de deadline voor een uitspraak uitgesteld van 25 april naar 22 mei. De Amerikaanse FTC lijkt de grootste blokkade te zijn voor Microsoft, die organisatie is namelijk een rechtszaak tegen de overname begonnen.