Sony’s Call of Duty deal verloopt volgend jaar

News
donderdag, 23 februari 2023 om 14:00
call of duty modern warfare 2 ghostf1677578436
Er is veel gedoe rondom Call of Duty en de deals die bestaan rondom de franchise. Er wordt vooral veel gesproken over toekomstige deals, maar er is ook iets naar buiten gekomen over een bestaande deal met Sony. Deze loopt volgens Microsoft namelijk volgend jaar af.
De Call of Duty franchise wordt mogelijk eigendom van Microsoft. Dat zal even wennen zijn, want in de afgelopen jaren waren het juist PlayStation-spelers die unieke voordelen hadden in Call of Duty-games. Sony had namelijk een deal met Activision Blizzard voor marketing en in-game bonussen.
Er werd vanuit gegaan dat deze deal tot 2025 zou lopen, maar volgens Microsoft-baas Brad Smith verloopt de deal volgend jaar al. Dat laat hij vallen in een interview met CNBC. Uiteraard heeft Sony wel de mogelijkheid om een nieuwe Call of Duty te sluiten met Microsoft (mits de overname van Activision Blizzard doorgaat).
Die deal is overigens ook beter dan wat Sony nu heeft, zo vindt Smith. In plaats van een paar extra bonussen voor PlayStation-spelers, garandeert deze deal namelijk dat Call of Duty 10 jaar lang naar PlayStation blijft komen, ook al had Microsoft in principe voor exclusiviteit kunnen kiezen. De games komen onder de aangeboden deal naar PlayStation op dezelfde dag en met dezelfde features als op Xbox.

Wordt Microsoft eigenaar van Call of Duty?

Het is momenteel nog niet besloten of Microsoft Activision Blizzard daadwerkelijk over mag nemen. Verschillende marktautoriteiten zijn in principe tegen de deal, waarbij Call of Duty-exclusiviteit en een monopoly op cloud gaming de grootste zorgen zijn. Om die zorgen weg te nemen heeft Microsoft contracten met Nintendo en Nvidia die garanderen dat Call of Duty niet exclusief worden. Sony heeft een vergelijkbare deal (nog) niet aangenomen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties