Microsoft: "Sony blijft zich stug verzetten tegen Call of Duty deal"

News
woensdag, 22 februari 2023 om 10:30
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Dinsdag heeft Microsoft bekendgemaakt dat er officieel een deal is gesloten met Nintendo om de Call of Duty games naar de consoles van het bedrijf te brengen. Volgens MIcrosoft blijft Sony zich alleen stug verzetten tegen dezelfde deal.
Microsoft probeert er alles aan te doen om de overname van Activision Blizzard er doorheen te krijgen. De deal wordt momenteel tegengehouden door verschillende waakhonden, omdat zij vrezen dat een populaire franchise als Call of Duty exclusief wordt gemaakt voor de Xbox consoles. Dat zou schadelijk zijn voor de beschikbaarheid van games.
Om duidelijk te maken dat dat niet de intentie is van Microsoft, heeft de Amerikaanse uitgever officieel een deal gesloten met Nintendo om de komende tien jaar Call of Duty games uit te brengen op de Nintendo consoles. Meteen op dag één en met dezelfde features als op Xbox. Dezelfde deal heeft Microsoft nu ook gemaakt met Nvidia voor de streamingdienst GeForce Now. Dat heeft Brad Smith, de Vice Chairman van Microsoft, onthuld tijdens een persconferentie.
Volgens Smith is er nog geen deal tot stand gekomen met Sony. De Japanse uitgever zou zich stug verzetten, om ervoor te zorgen dat de overname niet door kan gaan. Smith had naar eigen zeggen zelfs de deal op papier in zijn jasje zitten, klaar om getekend te worden.

Een goede of slechte deal voor gamers?

Met de nieuwe samenwerkingen wil Microsoft duidelijk maken dat de argumenten van Sony geen stand houden. De grote concurrent zegt namelijk dat Call of Duty een ‘must-have’ product is en dat het daarom beschikbaar moet blijven voor een zo groot mogelijk publiek.
Volgens Microsoft is Call of Duty momenteel beschikbaar voor 120 miljoen apparaten, maar door de toezeggingen aan Nintendo en Nvidia komen daar nog eens 150 miljoen apparaten extra bij. Ten minste, als de overname groen licht krijgt van de verschillende waakhonden van de EU, VS en VK.

Populair Nieuws