'Call of Duty 2024 komt ook nog naar de last-gen consoles'

News
donderdag, 23 februari 2023 om 15:00
call of duty modern warfare 2 review 4f1667400010
Activision Blizzard wil met de Call of Duty games een zo breed mogelijk publiek bereiken. De uitgever gaat daarin ver, want naar verluidt zal Call of Duty 2024 nog steeds naar de last-gen consoles komen.
In het verleden stappen ontwikkelaars bij nieuwe consoles vrij snel over van de oude naar de nieuwe generatie. Bij de PlayStation 5 en Xbox Series X/S is dat alleen niet het geval, omdat de playerbase niet zo snel groeide door alle tekorten. Maar nu de next-gen consoles eindelijk goed beschikbaar lijken te zijn, zullen er steeds meer ‘next-gen exclusives’ verschijnen.
Het lijkt er alleen op dat Activision Blizzard daar niet aan gaat meedoen. Naar verluidt wordt namelijk Call of Duty 2024 ook beschikbaar voor de last-gen consoles, dus de PlayStation 4 en Xbox One. Dat meldt Insider Gaming. De informatie zou komen uit de recente hack van Activision Blizzard.
Dat de game mogelijk alsnog uitkomt voor de last-gen consoles is opmerkelijk te noemen. Aangezien de Call of Duty games aan het einde van het jaar uitkomen, zou het betekenen dat de titel vier jaar na de release van de PS5 en Xbox Series X/S nog naar de oude consoles komt.

Call of Duty naar Nintendo

Als de overname van Activision Blizzard doorgaat, dan zullen de studios van Call of Duty ook creatief moeten zijn met de games. Microsoft en Nintendo hebben namelijk een contract getekend, waarmee gegarandeerd wordt dat 10 jaar lang Call of Duty games naar de Nintendo consoles komen.