'Hele Call of Duty planning voor 2023 is gelekt'

News
maandag, 20 februari 2023 om 17:00
call of duty modern warfare 2 ghostf1677578436
Seizoen 2 van Call of Duty Modern Warfare 2 is net gelanceerd door Activision Blizzard, maar het lijkt erop dat nu al bekend is wat de game nog meer gaat bieden. Naar verluidt is de hele planning voor de franchise in 2023 namelijk gelekt.
De laatste jaren hebben we al een aantal grote en schadelijke hacks gezien bij uitgevers en ontwikkelaars. Zo werd CD Projekt RED gehackt in 2021, waarbij de daders er vandoor gingen met de broncodes van The Witcher 3 en Cyberpunk 2077. Of wat te denken van de grote GTA 6 leaks vorig jaar. Activision Blizzard lijkt nu het volgende slachtoffer te zijn van cybercriminelen.
Volgens vx-underground op Twitter, die volgers op de hoogte houdt van activiteiten van hackers en malware, is er eind december al een groot lek geweest bij de uitgever. Door middel van phishing zijn cybercriminelen binnen gekomen en hebben ze gevoelige informatie gestolen.

Planning voor Call of Duty op straat?

Het grootste lek lijkt de complete planning te zijn voor Call of Duty in 2023 tot en met 17 november. Zo wordt naar verluidt op 8 maart seizoen 3 gestart voor Call of Duty Modern Warfare 2, waarbij twee nieuwe operators, drie nieuwe wapens, drie core maps en nog meer worden toegevoegd.
Het kan zijn dat de releasedata voor de content nu niet meer helemaal klopt en iets is uitgesteld. Seizoen 2 stond namelijk eigenlijk gepland om uit te komen op 1 februari, maar is uitgesteld naar 15 februari om eerste wat technische problemen op te lossen. In ieder geval lijkt de planning nu goed aan te sluiten op de release van een nieuwe Call of Duty aan het einde van 2023.