Sony verlengt content deal met Viaplay

News
donderdag, 28 april 2022 om 13:00
viaplay met tekstf1648643997
Viaplay streamt nog veel meer dan alleen sport. Daarvoor maakt het originals, maar ook heeft de dienst deals met de nodige entertainment-giganten. Zo heeft Viaplay nu een deal met Sony Pictures Entertainment verlengd, meldt Deadline.
Viaplay had al wat langer een deal lopen met Sony. Met deze deal heeft Viaplay de streamingrechten van verschillende Sony-films in Scandinavië. Daaronder vallen ook onder andere Morbius en de nog aankomende Madame Web en Kraven the Hunter.
Ook komen veel series van Sony Pictures Television naar Viaplay. Daar komt ook bij dat deze tak van Sony bijdraagt aan Viaplay Originals. Er is dus een groeiend aanbod van Sony-producties te zien op de streamingdienst.
Sony is zeker niet de enige partij die iets ziet in Viaplay. Vlak voor de lancering van de dienst in Nederland sloot Viaplay bijvoorbeeld een deal waarmee veel DreamWorks-series en films exclusief op de deinst te zien zouden zijn.

Sony-deal ook relevant voor Nederland

De deal met Sony bestaat al langer en was hoofdzakelijk relevant voor Scandinavië. Maar met de uitbreiding van Viaplay naar meer landen, waaronder Nederland, is ook de deal groter geworden. Sony regelt nu ook content voor Viaplay-kijkers in Nederland, Polen en de Baltische staten.
Het zal nog moeten blijken of dat betekent dat populaire films als Spider-Man: No Way Home straks op Viaplay terecht komen. Voor veel fans zou dat misschien een tegenvaller zijn, aangezien Viaplay zich nog niet bijzonder populair heeft gemaakt. Dat komt vooral door tegenvallende live-uitzendingen van sportwedstrijden, dus veel problemen van de dienst hoeven niet te gelden voor films.

Populair Nieuws