Nieuwe Playstation Plus krijgt grote verandering

News
donderdag, 28 april 2022 om 12:00
ps plus ps5f1631005854
Sony heeft het nieuwe PlayStation Plus een paar weken geleden officieel uit de doeken gedaan. Langzaam maar zeker druppelt het nieuws binnen over hoe de vernieuwde dienst vorm gaat krijgen. Nu is duidelijk dat het nieuwe PlayStation Plus ook een grote verandering mee gaat maken als het aankomt op het aanbod van de games.
Push Square viel in een nieuwe e-mail van Sony op dat Sony nu zegt dat "er maandelijks nieuwe games naar de service komen, terwijl anderen de service weer verlaten." Daarmee wordt officieel bevestigd dat het aanbod van PlayStation Plus meer dan ooit wisselend wordt. Vermoedelijk wordt daarmee gedoeld op het aanbod van games voor de twee nieuwe plannen van PS Plus.
Het nieuwe PlayStation Plus krijgt drie plannen, waarvan de twee nieuwe in enige vorm lijken op PlayStation Now. Via PlayStation Plus Extra krijgen abonnees een scala van PS4 en PS5 games, terwijl het duurste abonnement PS Plus Premium ook wordt aangevuld met games van de PS1, PS2 en PS3.
ps now 1280x720 gkf1587655423

Nieuwe PS Plus verandering lijkt op PS Now-strategie

Nu lijkt het er op dat Sony met het vernieuwde PS Plus kiest om haar strategie van PS Now door te zetten. Ook hier werd het aanbod van games steeds gewisseld. Games kwamen slechts tijdelijk voordat ze weer van de dienst werden gehaald. Dit gelde zowel voor Sony's eigen games als voor die van partners.
Sony heeft hier geen duidelijke reden voor gegeven. In het verleden werd gemeld dat Sony zag dat games na een aantal maanden wel uitgespeeld waren en games daarom weer van de service gehaald konden worden. Dit is duidelijk een andere strategie dan tegenhanger Xbox Game Pass, want daar blijven games van Xbox zelf wel gewoon op de service staan.

Populair Nieuws