Spirituele The Wire-opvolger We Own This City nu op HBO Max

News
donderdag, 28 april 2022 om 13:30
jon bernthal 7f1651138377
HBO Max is pas net gelanceerd in Nederland, maar we kunnen al meteen genieten van een aantal nieuwe topseries. Zo is nu ook We Own This City op de streamingdienst te zien, de spirituele opvolger van The Wire.
Door de jaren heen heeft HBO een flink aantal geweldige series gemaakt, van The Sopranos tot aan Game of Thrones. Er zijn dan ook vaak discussies wat nu de beste HBO-serie ooit gemaakt is en daarbij gaat The Wire er vaak vandoor met de winst. Die serie heeft nu eindelijk een ‘vervolg’ gekregen.
Op HBO Max kan je nu namelijk genieten van de eerste aflevering van We Own This City. De gloednieuwe serie gaat over de Gun Trace Task Force van het politie-departement van Baltimore. Het is alleen geen succesverhaal, want We Own This City is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de opkomst en ondergang van de Task Force. De titel van de serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van onderzoeksjournalist Justin Fenton.
Net zoals The Wire wordt de politie van Baltimore dan ook niet in een al te mooi daglicht gezet. Er werken dan ook meerdere mensen aan de show mee die ook aan The Wire hebben gewerkt. Zo is de miniserie geschreven en ontwikkeld door George Pelecanos en David Simon, die allebei afleveringen van The Wire hebben geschreven en geproduceerd.

The Wire-acteurs terug in We Own This City

Niet alleen de schrijvers en producenten van The Wire keren terug, ook een aantal castleden laten hun gezicht weer zien in We Own This City - deze keer alleen wel met een andere rol. Daarnaast kent de miniserie ook een aantal grote nieuwe namen. Zo is het centrale figuur in de serie Sergeant Wayne Jenkins, gespeeld door Jon Bernthal (Punisher, The Walking Dead). Ook schitteren Wunmi Mosaku (Loki, Lovecraft County), Josh Charles (The Good Wife) en Dagmara Dominczyk (Succession, The Count of Monte Cristo) in de serie.
Elke dinsdag zal er een nieuwe aflevering van We Own This City op HBO Max te zien zijn. De show krijgt in totaal zes afleveringen.

Populair Nieuws