'Sony komt snel met aankondiging nieuwe PC-port van PS5 game'

News
maandag, 04 maart 2024 om 9:00
ghost of tsushima headerf1619014802
De nieuwe voorzitter van PlayStation wil meer inzetten op PC. Nu lijkt Sony ook daad bij woord te voegen, want er zijn geruchten dat er snel een aankondiging komt van de volgende PC-port van een PS5 game.
Sony is nu al een paar jaar bezig met het brengen van PlayStation-exclusives naar PC. Dat gaat gepaard met flink wat succes, want de meeste ports worden zeer goed ontvangen, zoals Marvel’s Spider-Man en Ratchet & Clank: Rift Apart. Tegenvallers als The Last of Us Part 1 zijn gelukkig meer uitzondering dan regel.
Voor Helldivers 2 besloot Sony om de game gelijktijdig op PC als PS5 uit te brengen en dat bleek een slimme zet te zijn. De game is namelijk een enorm succes en deed het bij release beter dan alle andere PlayStation games op PC bij elkaar. De nieuwe voorzitter van PlayStation kwam dan ook meteen met de mededeling dat hij een grotere focus wil op PC, omdat daar kansen liggen voor de Japanse uitgever.
Het lijkt erop dat er nu meteen daad bij woord wordt gevoerd. Nick Baker van Xbox Era meldt namelijk dat hij heeft gehoord dat er een aankondiging komt van een PC-port van Ghost of Tsushima. Die aankondiging zou er ook al snel komen, mogelijk al op 5 maart.

Samoerai spelen op PC

Een port van Ghost of Tsushima zou een mooie verrijking zijn voor de PlayStation-collectie op PC. De game van Sucker Punch Productions kwam initieel op de PlayStation 4 uit in 2020, maar er volgde een Director’s Cut versie voor de PlayStation 5 een jaar later.
In Ghost of Tsushima stappen spelers in de schoenen van de samoerai Jin Sakai. Op het eiland Tsushima moet Sakai eigenhandig de invasie van het Mongoolse leger stoppen, nadat de eerste strijd tegen de invaders is uitgelopen op een catastrofe.