Jos Verstappen haalt hard uit naar Red Bull-teambaas Horner: "Het kan zo niet doorgaan"

News
maandag, 04 maart 2024 om 9:30
jos verstappen gp belgie 2023f1709540533
De situatie bij Red Bull Racing lijkt een kookpunt te bereiken. Jos Verstappen heeft namelijk hard uitgehaald naar teambaas Christian Horner, nadat de twee een felle ruzie hadden in Bahrein.
Afgelopen week kwam er eindelijk een uitspraak over Christian Horner, nadat er drie weken lang een onderzoek liep naar grensoverschrijdend gedrag. De teambaas werd door Red Bull vrijgesproken van de beschuldigingen en hij mocht zijn werk als leider van Red Bull Racing gewoon doorzetten.
Maar een dag na de beslissing van het moederbedrijf, kwam er ineens een mail in de inbox van tientallen journalisten, teambazen en andere grote namen in de Formule 1. In de mail staat een Google Drive-bestand, met daarin ‘al het bewijs tegen Horner’. Het is nog onduidelijk of de screenshots van WhatsApp-gesprekken in het bestand echt zijn of nagemaakt door iemand die Horner weg wil krijgen als teambaas.
In ieder geval is er één iemand in de garage van Red Bull Racing die Horner graag ziet vertrekken. In gesprek met de Daily Mail en De Telegraaf laat Jos Verstappen namelijk weten dat de situatie bij het team niet langer houdbaar is met Horner als teambaas.

“Er is hier spanning terwijl hij in positie blijft. Het team dreigt uit elkaar te vallen. Het kan zo niet doorgaan. Het zal ontploffen. Hij speelt het slachtoffer, terwijl hij degene is die de problemen veroorzaakt.”

Ruzie tussen Horner en Verstappen

Later heeft Verstappen tegenover de BBC bevestigd dat hij de heftige uitspraken over de teambaas heeft gemaakt. De vader van Max Verstappen zou een aanvaring hebben gehad met Horner na de kwalificatie in Bahrein op vrijdag. Na de ruzie heeft de voormalig F1-coureur zijn zegje gedaan tegenover de pers.