Helldivers 2 doet het beter dan alle PlayStation games op PC bij elkaar

News
maandag, 19 februari 2024 om 9:30
helldivers 2f1707487642
Helldivers 2 deed het bij lancering al goed, maar afgelopen weekend heeft de game zich echt mogen kronen tot de koning van PlayStation PC games. De titel doet het namelijk beter dan al zijn ‘collega’s’ bij elkaar.
Sinds 2020 heeft Sony besloten om exclusieve PlayStation games ook uit te geven op PC. Dat is begonnen met Horizon Zero Dawn en sindsdien zijn er een flink aantal pareltjes van de console overgezet naar PC. Met de strategie wil Sony wel de PlayStation consoles de hoofdfocus houden, waardoor de games pas veel later naar PC komen.
Met Helldivers 2 is daar alleen een uitzondering op gemaakt. De titel is gelijktijdig gelanceerd op de PlayStation 5 als PC en dat is duidelijk merkbaar aan de spelersaantallen op Steam. Afgelopen weekend wist de game namelijk een piek te bereiken van 409.367 concurrent players op het platform, volgens SteamDB. Dat is meer dan alle PlayStation games op PC bij elkaar opgeteld, die samen uitkwamen op 300.359 spelers.
Ontwikkelaar Arrowhead Game Studios heeft wel wat problemen met de grote hoeveelheid spelers. Op X laat de studio weten dat er alles aan wordt gedaan om de servercapaciteit te vergroten, maar dat er alsnog capaciteitsproblemen zijn.

Succes niet onopgemerkt gegaan door Sony

Al direct na lancering was duidelijk dat Helldivers 2 het beter doet dan andere releases van PlayStation op PC. De nieuwe chairman van PlayStation, Hiroki Totoki, heeft dan ook meteen laten weten dat er een grotere focus komt op het uitbrengen van PS5 games op PC. En dan waarschijnlijk ook met een gelijktijdige release op beide platformen.

Populair Nieuws