Dit is de slogan van de DualSense PS5 controller

  Sony heeft officieel de PlayStation 5 en bijbehorende controller onthuld. Langzamerhand zijn ze steeds meer bezig met de marketing. Voor de PS5 is het al druk bezig met campagnes onder de leus Play Has No Limits. Bij de PlayStation 4 was dit nog For the Players. Nu heeft Sony ook de officiële slogan voor de DualSense controller naar buiten gebracht.

  Sony

  Heighten Your Senses

  Kort na het grote onthullingsevenement van deze maand, heeft Sony een slogan voor de controller vastgelegd bij Amerikaanse kantoor voor patenten en handelsmerken. Onder de leus Heighten Your Senses gaat het bedrijf de DualSense controller voor de PlayStation 5 promoten.

  Tijdens de onthulling van de controller in april van dit jaar, verraste Sony menig fans met de naam. Waar iedereen verwachtte dat het voor de PlayStation 5 controller ‘gewoon’ voor DualShock 5 zou gaan, kwam het dus met DualSense. Met de naamsverandering wil Sony duidelijk maken aan de wereld dat de controller gebruikers nog meer onder zal dompelen in de gameplay.

  Haptische feedback speelt een belangrijke rol om dit doel te behalen. De feedback voegt een aantal belangrijke nieuwe sensaties toe aan de gameplay. Zo laat het bijvoorbeeld het gras aanvoelen wanneer een speler in FIFA 20 een flinke sliding maakt. De sensatie moet voelbaar zijn door de nieuwe adaptive triggers die in de L2 en R2 knoppen opgenomen zijn. De DualSense zal gebruikmaken van een accu en is een balans tussen het behoud van grip en nieuwe features.

  PS5 controller gaat het verschil maken

  Er wordt verwacht dat de DualSense controller in het laatste kwartaal van 2020 zal verschijnen. De precieze releasedatum is nog niet bekend, net zoals de PS5 zelf. Net zoals bij de voorgangers bevat de PlayStation 5 bij aanschaf een controller. Mocht je toch een extra controller willen, dan kost deze waarschijnlijk zo’n 60 euro.

  Young Horses, de ontwikkelaar van de nieuwe PS5 game Bugsnax, heeft een boekje opengedaan over de DualSense. Horses geeft aan dat de nieuwe controller voor de PS5 het next-gen gevoel flink aanwakkert. Wil je nou alles weten over de DualSense controller? Klik dan even hier.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.