De DualSense PS5 controller is de opvolger van de DualShock 4

News
woensdag, 08 april 2020 om 9:00
dualsensef1589527352
Waar iedereen verwachtte dat de nieuwe controller van de PlayStation 5 gewoon DualShock 5 zou gaan heten, verrast Sony tijdens de onthulling van de controller met een nieuwe naam: de DualSense.
De nieuwe controller heet dus niet langer DualShock, maar DualSense. Deze naamsverandering is bedoeld om duidelijk te maken dat de controller, samen met de Tempest 3D AudioTech van de PS5, je nog meer onder zal dompelen in de gameplay.
Een belangrijke rol voor deze onderdompeling is weggelegd voor de haptische feedback. Deze voegt een aantal belangrijke nieuwe sensaties toe aan de gameplay. Je voelt de trage korrelige modder als je er met je auto doorheen ploegt. Deze sensatie moet je ook voelen in de nieuwe adaptive triggers die in de L2 en R2 knoppen opgenomen zijn.
De nieuwe controller is een balans tussen nieuw toegevoegde features en behoud van de grip. Ook de DualSense zal gebruik maken van een accu.
dualsense sidef1586356810

De DualSense introduceert de Create-knop

De DualSense is niet langer voorzien van een Share-knop. Deze is vervangen door Create. De functie van deze knop is nog niet toegelicht. Daarnaast is de DualSense uitgerust met een microfoon. De nieuwe controller krijgt een tweekleurig design, en de lightbar komt terug. Niet meer op de plek van de DualShock 4, maar aan de zijkanten van de touchpad.
De aankondiging ging gepaard met een toelichting van Jim Ryan, de SEO van Sony Interactive Entertainment:
Ryan bevestigt nogmaals dat de PlayStation nog steeds op de planning staat voor een release eind dit jaar. Uiteraard wordt de nieuwe console dan vergezeld met een DualSense.
Wat vinden jullie van het nieuwe design van de controller? Welke kleuren hopen jullie dat er beschikbaar gaan komen? Laat het hieronder weten.
Dit artikel is bijgewerkt op 31 juli 2020.

Populair Nieuws

Laatste Reacties