Young Horses: "PS5 controller gaat het verschil maken"

News
donderdag, 18 juni 2020 om 11:30
bugsnaxf1591914266
Young Horses, de ontwikkelaar van de nieuwe PS5 game Bugsnax, heeft het boekje open gedaan over hoe het is om voor de nieuwe console te ontwikkelen. De makers van de game stellen dat de nieuwe PS5 controller, bekend als de DualSense, een flinke bijdrage levert aan het next-gen gevoel.
In een interview met PCGamer heeft Philip Tibitoski, mede-oprichter en President van Young Horses, laten weten hoe de PS5 controller daadwerkelijk de gameplay van Bugsnax beïnvloedt. Tibitoski legt uit:
Tibitoski doelt hiermee op de haptic feedback functie van de controller. De PS5 controller heeft een vernieuwde versie van trillingen in de controller verwerkt die je nauwkeurig laten voelen wat er in de game gebeurd. De Nintendo Switch doet iets vergelijkbaars met haar HD-Rumble feature.
Wanneer Bugsnax precies verschijnt op de PlayStation 5 is nog maar de vraag. De game heeft nog geen releasedatum gekregen, iets wat ook voor de PlayStation 5 geldt. Tevens is er nog geen prijs bekendgemaakt, al lijkt het erop dat deze net als alle andere PS5 games stukken duurder wordt.