Vijf toffe dingen om in de open wereld van Desperados 3 te doen

Article
dinsdag, 23 juni 2020 om 17:00
desperados 3f1591366232
Desperados 3 is de nieuwste telg in de Desperados franchise. Ga op pad met Cooper en zijn vrienden om je zoete wraak te halen. Onderweg kun je niet alleen de nodige vijanden uit de weg ruimen, maar is er nog veel meer te doen. Dit zijn vijf toffe dingen om in de open wereld van Desperados 3 te doen!

De omgeving inzetten!

Desperados 3 draait om tactiek. De game is daadwerkelijk de wederopstanding van het tactical stealth genre en laat je in talloze missies rondsluipen en honderden vijanden uitschakelen met Cooper en zijn maten. De game schotelt je de meest uiteenlopende situaties voor, waarbij je telkens slim te werk moet gaan en je omgeving eerst goed moet verkennen. De ene situatie is de andere niet en soms lijkt een oplossing dan ook niet voorhanden te zijn.
Eerder al meldden wij je vijf manieren om een moeilijke situatie in de game op te lossen, waarbij we onder andere Showdown-time en het verleggen van de aandacht voorbij lieten komen. Los daarvan kun je ook de omgeving vaak gebruiken om een moeilijke situatie op te lossen. Laat een mijnkarretje op een vijand storten, gooi een enorm rotsblok in iemands nek of zet en poel olie in de fik. Het is allemaal mogelijk in de game!
desperados 3 gameplay

Het gekakel stoppen

Boeventuig genoeg in Desperados 3. Jouw missies zitten boordevol met schorem waarmee je af moet rekenen om je zoete wraak te kunnen nemen op de moordenaar van je vader. Hiervoor ga je in verschillende missies op pad die je telkens een enorme map voorschotelen waar je zoveel mogelijk onopgemerkt je doel moet halen. Naast vijanden in de game, is er ook een heleboel leven in de vorm van koeien, paarden en andere dieren. Veel van deze dieren helpen je tijdens je missie. Je kunt een paard bijvoorbeeld laten trappen als er net een vijand voorbij loopt. Handig als je iemand buiten westen wil hebben om zo ongemerkt voorbij te sluipen.
Andere dieren zoals de kippen, helpen je absoluut niet. Zodra je tussen een stel kippen door sluipt, zullen ze al kakelend alle kanten op schieten. Bewakers komen dan op het geluid af gesneld en als zij je zien ben je de klos. Die kippen kun je wel uitschakelen met de berenval van Hector. Zodra een kip over de val loopt, klapt deze dicht waardoor deze je nooit meer last bezorgt. Vermoord tien kippen in één missie en je krijgt een achievement of trophy. Als je gouden kippen vindt en deze uitschakelt verdien je er nog een!
desperados 3 showdownf1592307302

Iemand mee op date nemen met Miss Daisy

Je kunt in Desperados 3 met vijf verschillende karakters spelen. Sterker nog, sommige situaties vereisen een tactische afstemming tussen deze karakters. Leid een personage bijvoorbeeld af met Kate, waarna je er met Cooper voorbij kunt sluipen om zo verder te komen in een missie. Met Doc McCoy kun je vijanden lokken door je tas in zijn of haar zicht achter te laten. Het is als het ware de gevonden portemonnee (met boobytrap) in het cowboy-tijdperk. Ieder karakter in de game heeft zo zijn of haar eigen skills om de vijand te slim af te zijn.
Deze skills kun je ook met elkaar combineren en dat leidt soms tot hele toffe situaties. Als je bijvoorbeeld als Kate een vermomming aandoet kun je iemand verleiden om samen een tukje te gaan wandelen. De cowboy in kwestie zal je gedurende een aantal seconden volgen als een mak lammetje, hopend op een zwoele date. Wat hij niet weet is dat je even verderop uit het zicht Miss Daisy klaar hebt gelegd met Hector. Miss Daisy is geen dame, maar een enorme berenval die dichtklapt om de vijand zo zijn laatste adem uit te laten blazen! Een gruwelijke date is het zeker, maar waarschijnlijk niet de utopische gedachte die een cowboy in gedachten heeft.
04 city marketplace 1f1591721388

De Mimimi ontwikkelaars vermoorden

In Desperados 3 is het vaak zaak om een heleboel bad guys uit te schakelen wil je je veilig kunnen verplaatsen in de open wereld. De ene vijandelijke cowboy is lastiger uit te schakelen dan de andere, maar met een beetje tactisch inzicht kom je een eind. De meeste karakters die je in de open wereld tegenkomt heten simpelweg Thugs, Poncho, Gunman of Longcoat, maar sommigen hebben een andere naam die wat specifieker is.
Deze karakters zijn de teamleden van ontwikkelaar Mimimi die de game gemaakt hebben. Zij zijn als easter eggs in de game verwerkt. Aan jou is de twijfelachtige eer om ze uit te schakelen, maar pas wel op. De ontwikkelaars van de game zijn namelijk niet zomaar te grazen te nemen. Ze staan vaak op de meest onmogelijke plekken, bewaakt door verschillende andere karakters. Daarnaast is een aantal van de ontwikkelaars op een hele goede plek verstopt. Je moet ze dus echt zoeken om vervolgens een plan te trekken om ze uit te schakelen. De zoektocht naar deze ontwikkelaars wordt wel beloond, want als je er genoeg ombrengt krijg je een trophy of achievement cadeau!
06 train shootout 1f1591721445

De tandarts wacht

Desperados 3 is een serieuze game, maar zoals bij veel games zijn er ook leuke grappen te vinden. De game is volgestopt met kleine dingen die je tijdens een missie kunt doen waar je ook nog eens een beloning in de vorm van een trophy of achievement voor krijgt. Zo kun je in het eerste hoofdstuk een duel verstoren en je vader knock out slaan, kun je een paar missies verderop in Las Piedras de assassijn uithangen en in een berg hooi springen.
Een van de ‘zijmissies’ in de game is bijvoorbeeld te vinden in Baton Rouge. Dit dorpje bruist van het leven en er is zelfs een heuse tandarts aanwezig. Als je met hem praat, zal hij je vertellen dat hij op zoek is naar patiënten. Daarna kun je op pad gaan en een gewillige burger zoeken die tandpijn heeft.Je kunt natuurlijk ook een bewaker knock out slaan en deze in de kar van de tandarts gooien. De tandarts geeft er niet zoveel om, als hij maar een patiënt heeft. Daarna kun jij weer rustig verder sluipen om je wraakmissie te volbrengen!