'PS5 DualSense controller zal vanaf 20 november los worden verkocht'

  De PlayStation 5 moet in het laatste kwartaal van 2020 verschijnen, maar de precieze releasedatum is nog niet bekend. Volgens een gerucht zal de DualSense controller los worden verkocht vanaf 20 november, wat mogelijk ook de releasedag kan zijn van de PlayStation 5.

  Sony

  Vorige maand heeft Sony eindelijk uit de doeken gedaan welke controller er samen met de PS5 gelanceerd zal worden: de DualSense controller. De opvolger van de DualShock 4 ziet er opvallend uit voor een PlayStation controller, met witte elementen en een andere vorm dan de bekende en gebruikelijke DualShock vorm. De belangrijkste verandering is alleen de toevoeging van haptic feedback, dat op verschillende manieren gebruikt kan worden in games.

  Releasedatum DualSense controller

  Het nieuwe technologische staaltje van Sony moet 60 euro gaan kosten. Ten minste, als we Twitteraar Iron Man mogen geloven. In het verleden heeft hij al meerdere dingen over de PlayStation 5 gelekt en nu laat hij weten op welke dag de DualSense controller los zal worden verkocht: 20 november. Over het algemeen zijn controllers los te koop vanaf de dag dat de desbetreffende console wordt verkocht, dus mogelijk weten we nu eindelijk wanneer de PlayStation 5 uit zal komen. Neem het alleen wel met een korreltje zout, want voorlopig blijft het niets meer dan een gerucht.

  Spelers hoeven overigens niet bang te zijn dat ze naast de prijs van de PlayStation 5 ook nog eens 60 euro moeten uitgeven om überhaupt games te spelen, want zoals gewoonlijk zal de DualSense controller ook gewoon in de doos zitten bij de console. Alleen als je meteen titels in splitscreen co-op wil spelen zal je nog een tripje moeten maken naar de winkel. Vooralsnog zijn er nog geen titels bekend die bij de lancering van de next-gen console in splitscreen te spelen zijn.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.