Sonic 2 best presterende game-film ooit

News
maandag, 11 april 2022 om 10:30
schermafbeelding 2019 11 13 om 194634f1645002474
Game-verfilmingen vallen historisch gezien niet altijd even best in de smaak. Maar de laatste jaren lijkt er wat verbetering in te zitten met aardige films als Detective Pikachu en Sonic the Hedgehog. Het vervolg op die laatste bewijst het succes van de Blue Blur maar weer eens, want Sonic 2 is de best verdienende game-film ooit.
Sonic 2 heeft in zijn eerste weekend zo’n 71 miljoen dollar verdiend in de VS, meldt Comicbook. Daarmee scoort de film meteen al veel meer dan het eerste deel. Dat verdiende in het eerste weekend zo’n 58 miljoen, evengoed een respectabel bedrag.
Met die 71 miljoen is Sonic 2 de best verdienende film van het afgelopen weekend. Maar dat is niet alles: we hebben ook te maken met het beste eerste weekend van een game-film ooit. Dat komt ook overeen met de veelal positieve ontvangst van de film, tevens iets waar game-films lang niet altijd op kunnen rekenen.

Sonic-films gaan flink uitbreiden

Het succes van Sonic 2 is goed nieuws voor SEGA en Paramount. Er zijn namelijk plannen om van Sonic een groots cinematic universe te maken. De plannen daarvoor liggen al klaar, want er komt bijvoorbeeld een derde Sonic-film, waarvan de schurk is onthuld in Sonic 2.
Daarnaast gaan we Idris Elba’s vertolking van Knuckles ook vaker zien. Het is namelijk ook bevestigd dat dit geliefde personage een eigen serie krijgt op Paramount+. Het zal moeten blijken of het Sonic cinematic universe zijn momentum kan behouden, maar op dit moment ziet het er goed uit.