PS1-games verlopen ineens op PS3 en Vita

News
maandag, 11 april 2022 om 10:00
Het waarborgen van oudere games lijkt bij Sony niet hoog te staan op het prioriteitenlijstje. Gebruikers hebben ontdekt dat hun oudere games op de PS3 ineens op onverklaarbare wijze verlopen. Specifiek betreft het PS1-games die niet meer speelbaar zijn op de PlayStation 3 en PS Vita.
Op Twitter maakte Christopher Foose melding van het probleem. Hij probeerde Chrono Cross te downloaden, een PSOne Classic die hij eerder al gekocht had met zijn PSN-account in de PS3-dagen. Het opnieuw downloaden van de game ging alleen niet, want Sony heeft op PSOne Classics als deze een verloopdatum ingesteld.
De datum waarop de licentie is verlopen valt alleen wel enorm op, want die staat op 31 december 1969. Andere gebruikers melden het probleem ook, alleen lopen de verloopdata wat uiteen. Zo komt ook 1970 voorbij als verloopjaar.

PS1-games niet meer op PS3, maar wel op Vita

Op de PlayStation Vita zijn de PSOne Classics nog wel te downloaden, maar deze kunnen niet meer opnieuw gekocht worden. Zo meldt Edmond Tran. Als de game al in je bibliotheek staat en je deze wil downloaden, wil dat wel nog. De game draait dan ook nog in prima kwaliteit.
Hopelijk lost Sony de problemen snel op en is het probleem slechts een foutje achter de schermen dat snel rechtgezet kan worden. Het kan immers gewoon een foutje in de codering betreffen die ervoor zorgt dat een verkeerd verloopjaar voor sommige titels staat. Dit maakt het probleem natuurlijk niet minder vervelend en het is dan ook te hopen dat Sony de problemen snel aanpakt.