'Xbox studio werkt aan nieuwe Monster Hunter-achtige game'

News
maandag, 11 april 2022 om 11:00
afinidad monster hunter risef1617893995
Liefhebbers van de Monster Hunter-reeks hebben mogelijk iets nieuws om naar uit te kijken. Ontwikkelaar Certain Affinity werkt naar verluidt namelijk aan een nieuwe game voor de Xbox consoles.
Tot nu toe is ontwikkelaar Certain Affinity voornamelijk een ondersteunende studio geweest, dat andere ontwikkelaars helpt bij het maken van games. Zo heeft het bedrijf sinds de oprichting in 2006 al meegeholpen aan flink wat grote titels, waaronder Left 4 Dead, Call of Duty Black Ops, DOOM en Halo Infinite. De ontwikkelaar heeft in al die tijd slechts twee games helemaal zelf gemaakt: Age of Booty en Crimson Alliance voor Xbox Arcade.
Certain Affinity is nu alleen bezig met een nieuwe, originele IP en mogelijk haar grootste game tot nu toe. Dat blijkt uit een vacature die de ontwikkelaar op haar website heeft gezet. Veel informatie over de nieuwe game wordt alleen niet gegeven door de studio.

Monster Hunter-achtige game in de maak?

Hoewel Certain Affinity zelf de lippen stijf op elkaar houdt wat betreft het nieuwe project, is volgens journalist Jeff Grubb wel al iets bekend. Eerder dit jaar liet de bekende lekker namelijk weten dat Certain Affinity werkt aan een game die veel overeenkomsten toont met de Monster Hunter games van Capcom.
Het lijkt er dus op dat dat de originele IP is waar de studio aan werkt. Het is ook goed nieuws voor leden van Game Pass, want volgens Grubb zou de game meteen naar de Xbox Game Pass en PC Game Pass komen.