Social medium Parler is weer online, maar niet te gebruiken

  Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat het Capitool in de Verenigde Staten begin dit jaar werd bestormd. Uiteindelijk zorgde dit ervoor dat Donald Trump van zo’n beetje elke social media kanaal werd verwijderd of geblokkeerd. Als reactie hierop groeide het medium Parler enorm, maar dat succes lijkt van korte duur.

  Maakt Parler een comeback?

  Aangezien Donald Trump op zo’n beetje geen enkel medium meer welkom is besloten zijn aanhangers zich grotendeels te richten op Parler. Parler is qua gebruik tot op zekere hoogte te vergelijken met Twitter en onder die doelgroep erg populair. Grote bedrijven zaten alleen niet te wachten op een dienst als Parler en reageerden hier snel op. Apple en Google haalden de app al uit de App Store en Amazon stopten daarna zelfs met het stoppen van hosten van Parler.

  Waarom is Parler niet te gebruiken?

  Amazon nam deze extreme maatregel omdat ze vond omdat Parler veel berichten had die geweld verheerlijkte. Maar ook Apple en Google vonden die berichten op Parler niet gepast. Sinds zondag op maandagnacht is de website alleen wel weer bereikbaar. Betekent dat iedereen meteen weer berichten kan gaan sturen? Nee dat zeker niet, want hoewel de website online is, kun je verder niks gebruiken.

  Hoe nu verder voor Parler?

  Op de starpagina zie je alleen een bericht van John Matze, de directeur van Parler, met de tekst: “Hello World, is this thing on?” Daaronder staat een bericht dat er technische problemen zijn en daar houdt het eigenlijk op. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe de toekomst van Parler eruitziet en of het sociale medium ooit nog te gebruiken zal zijn.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.