'Trump is nu zo’n beetje van elke social media kanaal verwijderd of geblokkeerd’

  Het kan je bijna niet ontgaan zijn, het was de afgelopen dagen vrij onrustig in de Verenigde Staten. Een groep mensen besloot het Capitool te bestormen en dat maakt het er allemaal niet gezelliger op. Donald Trump wordt in deze kwestie veel verweten en daarom wordt hij (tijdelijk) verbannen van meerdere social media. Maar daar blijft het niet bij, want Twitch heeft nu ook bekendgemaakt het kanaal van Donald Trump op te schorten.

  Wat is er allemaal aan de hand?

  Zoals we net al aangaven liep het eerder deze week bij het Capitool flink uit de hand. Mensen bestormden het Capitool en een groot deel van de bestormers waren Trump aanhangers. Donald Trump is hier volgens veel mensen schuldig aan, omdat hij mensen zou opjagen via social media. De mediums zelfs zijn het daar ook grotendeels mee eens en verwijderen/ blokkeren zo’n beetje allemaal het officiële kanaal van Trump. Twitch liet tot zover niks van zich horen, maar maakte nu alsnog bekend het kanaal van Donald Trump op te schorten.

  Waarom neemt Twitch deze beslissing?

  Twitch gat tegen de Amerikaanse website Kotaku een verklaring hierover: '

  “In het licht van de schokkende aanval van eerder deze week op het Capitool, hebben we besloten het Twitch-kanaal van President Trump uit te schakelen. Gezien de buitengewone omstandigheden en opruiende retoriek denken we dat dit een noodzakelijke stap is om onze gemeenschap te beschermen.”
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.