Parler sleept Amazon voor de rechter vanwege machtsmisbruik

  Het nieuwe jaar is pas net begonnen, maar Amazon heeft al een rechtszaak aan z’n broek hangen. De afgelopen jaren moest Amazon wel vaker voor de rechter verschijnen en daarom kunnen we ons voorstellen dat ze dat als goed voornemen een jaartje wilde overslaan. Helaas is dat voornemen begin januari al niet meer mogelijk, want de multinational moet binnenkort al opdraven.

  Wie heeft Amazon aangeklaagd?

  Erg vervelend voor Amazon, maar wie vond het dan nodig om ze aan te klagen? Dat is zeker niet de minste, namelijk het sociaal medium Parler. Zelfs al je nog nooit van Parler had gehoord kan het best zo zijn dat je deze app de afgelopen week in het nieuws voorbij hebt zien komen. Apple en Google verwijderden de app van Parler recent uit de App Store en later was de site ook niet meer bereikbaar omdat Amazon de website niet meer wilde hosten.

  Trump niet meer welkom op social media

  Na de bestormingen op het Capitool werd Donald Trump op z’n beetje elk social media kanaal verwijderd of geblokkeerd. Trump zou de afgelopen jaren misbruik hebben gemaakt op zijn kanalen en is daarom niet meer welkom. Ondertussen werd Parler steeds populairder, het medium wordt gezien als een soort alternatief voor Twitter en was met name onder Trump aanhangers erg populair.

  Grote techbedrijven verbreken band met Parler

  Grote techbedrijven zaten alleen niet te wachten op Parler en merkten ook op dat er wel erg veel gewelddadige content was. Mede om die reden besloten ze de banden met Parler te verbreken, maar Parler laat het daar niet bij zitten. Parler heeft Amazon nu aangeklaagd voor machtsmisbruik en hoopt zo weer terug te komen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.