Silent Hill 2 remake studio heeft grote ambities

News
maandag, 13 maart 2023 om 15:30
silent hill 2 remake pyramid headf1666253480
Fans van Silent Hill hebben nu al een tijdje geen nieuwe game meer kunnen spelen, maar daar komt verandering in. Konami heeft meerdere nieuwe titels aangekondigd, waaronder een remake van het alom geliefde Silent Hill 2. De studio achter deze remake geeft nu aan nogal grote ambities te hebben.
Bloober Team, de studio die de Silent Hill 2 remake maakt, heeft nog geen bijzonder indrukwekkend CV. Titels als The Medium en Layers of Fear zijn niet slecht, maar springen er niet echt uit als horror-klassiekers. Maar met de remake van Silent Hill 2 wil de studio een aanvoerder in het genre worden.
Dat vertelt Piotr Babieno, de CEO van Bloober Team, tegenover IGN. Hij wil dat de studio zich qua game mechanics verder ontwikkeld dan de “walking simulator” games die de ontwikkelaar tot nu toe heeft gemaakt. De gameplay in toekomstige projecten moet een stuk complexer worden, ook al vindt hij dat de walking simulator een onverdiend slechte reputatie heeft.
Maar de grotere ambitie van Bloober Team is om uiteindelijk bekend te staan als “de studio die de toekomst van video game horror bepaalt”. Het maken van een remake van één van de meest geliefde horror-games ooit lijkt in ieder geval een aardige springplank voor dat doel. Babieno kan nog niet zeggen wat voor games Bloober Team in de toekomst gaat maken, maar zou geen nee zeggen tegen meer Silent Hill.

Bloober Team voelt druk Silent Hill 2 remake

Babieno’s woorden lijken een grote mate van zelfvertrouwen uit te stralen, maar Bloober Team voelt wel degelijk de druk van de remake. Dat gaf eem topvrouw van de studio eerder aan. Hoewel de remake zeker veranderingen maakt, zal de algehele benadering erg voorzichtig zijn.

Populair Nieuws