EA storing maakt FIFA spelen lastig

News
maandag, 13 maart 2023 om 15:43
fifa 23f1658388766
Wie vandaag graag wat potjes FIFA had willen spelen, heeft pech. EA heeft namelijk last van een storing. Daardoor kunnen spelers geen verbinding maken met de servers van de game-ontwikkelaar.
Game-uitgever EA kampt momenteel met een storing, wat veel functies van de games van de uitgever onbruikbaar maakt. Het lijkt erop dat er al de hele dag in enige mate problemen zijn met servers van EA, zo is te zien aan de meldingen op Allestoringen. Maar pas in de loop van de middag is het aantal meldingen zo hoog gekomen dat er overduidelijk sprake is van problemen bij EA.
EA heeft via Twitter dan ook erkend dat er "iets aan de hand is" met de servers. Daardoor kun je inderdaad niet aan de slag met online-modi in EA games. Het bedrijf geeft aan dat er aan een oplossing gewerkt wordt.

Niet alleen FIFA 23 getroffen

Het lijken vooral FIFA 23 spelers te zijn die last hebben van de storing, zoals ook te zien aan de Allestoringen-grafiek van de game, die een vergelijkbare stijging vertoont als die van EA zelf (zij het met een lagere piek). Maar ook buiten FIFA om kun je last hebben van de storing. EA zelf geeft aan dat het ook lastig kan worden om games te kopen via Origin. Inloggen met je EA-account kan namelijk ook niet.
Het is nog niet bekend wanneer deze storing is verholpen. Vermoedelijk zal EA daar bericht van doen via Twitter. Het kan dus zinvol zijn om het account @EAHelp in de gaten te houden. Zo weet je het snelst wanneer je weer in je games kunt duiken.

Populair Nieuws