Silent Hill 2 remake en nieuwe game onthuld

News
donderdag, 20 oktober 2022 om 10:30
silent hill 2 remake pyramid headf1666253480
Na jaren radiostilte heeft Konami eindelijk weer nieuwe Silent Hill releases onthuld. Twee belangrijke geruchten over deze nieuwe titels blijken te kloppen. Er komt namelijk een remake van Silent Hill 2 en een geheel nieuwe titel.
Silent Hill 2 wordt nog altijd vaak gezien als de beste Silent Hill en één van de meest iconische horror-games ooit. Het is dan ook geen wonder dat ervoor gekozen is om de game een remake te geven. Zoals geruchten al suggereerden wordt deze remake gemaakt door Bloober Team (Layers of Fear, The Medium).
Voor de remake worden ook wat oude bekende teruggehaald. Masahiro Ito, de ontwerper van de gruwelijke wezens uit de eerste drie Silent Hill games (inclusief Pyramid Head), werkt mee aan de remake. Ook Akira Yamaoka, de componist van de originele game is terug voor de remake.

Ook Silent Hill Townfall op weg

Naast de remake van Silent Hill 2 komt er ook een nieuwe game, genaamd Silent Hill Townfall. Deze game wordt gemaakt door No Code en uitgegeven door Annapurna Interactive, een uitgever bekend van verschillende indie-hits. In 2023 horen we als het goed is meer over deze game.
Overigens is er nog veel meer op komst in de franchise. Zo zijn ook Silent Hill F en Silent Hill Ascension aangekondigd. Ascension is een live evenement dat fans volgend jaar kunnen spelen, terwijl Silent Hill F een wat traditionelere game is die zich afspeelt in Japan.

Populair Nieuws