Konami wil elk Silent Hill idee horen

News
maandag, 16 januari 2023 om 18:00
silent hill 2 remake pyramid headf1666253480
Silent Hill komt eindelijk terug. Afgelopen najaar onthulde Konami een remake van het geliefde Silent Hill 2, samen met meerdere nieuwe titels. Nu dat hoge woord eruit is, wil de uitgever bovendien zoveel mogelijk ideeën voor de franchise horen.
De nieuwe Silent Hill titels die eraan komen worden veelal gemaakt door indie-studio’s. Konami wil bovendien met nog meer indie-ontwikkelaars in contact komen om nog veel meer Silent Hill te maken, zo laat Motoi Okamoto weten aan IGN Japan (via VGC). Okamoto, de producer van de horror-reeks, laat weten dat er grenzen zijn aan wat Konami zelf kan doen, wat samenwerkingen met andere ontwikkelaars noodzakelijk maakt.
De games die afgelopen najaar zijn aangekondigd zijn namelijk niet de enige die Konami graag wil maken. Okamoto is actief bezig om de pitches van andere studio’s aan te nemen. Wat dat betreft is hij blij dat de revival van Silent Hill geen geheim meer is, want dat betekent dat hij nu van de daken kan schreeuwen dat ideeën welkom zijn.

Silent Hill 2 remake was niet genoeg

Okamoto laat ook weten dat hij van het begin af aan wist dat hij het niet bij een remake van Silent Hill 2 wilde houden. Dat was bovendien niet genoeg geweest om te zorgen dat spelers het zouden zien als een volwaardige revival van de reeks. Niet alles dat werd overwogen is van de grond gekomen, maar er zijn naast de remake nog twee games en een interactieve streaming serie aangekondigd.
Dat wordt dus als het goed is nog veel meer in de toekomst. Hoeveel ideeën er momenteel binnenstromen is niet bekend, maar er zullen ongetwijfeld veel studio’s zijn die staan te popelen om aan Silent Hill te werken. Okamoto belooft elke pitch die er binnenkomt te bekijken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties