Silent Hill 2 Remake gaat de gameplay op de schop gooien

News
vrijdag, 06 januari 2023 om 14:30
silent hill 2 remake pyramid headf1666253480
Silent Hill 2 is één van de meeste geliefde delen van de franchise. Bloober Team wil het verhaal van de game dan ook behouden, maar de Silent Hill 2 Remake gaat wel de gameplay op de schop gooien.
Het is geen eenvoudige klus om een remake te maken van een geliefde game. Zo zal nooit iedereen blij zijn met veranderingen die worden doorgevoerd. Er zijn zelfs fans ontevreden bijvoorbeeld met de Final Fantasy 7 Remake, ondanks de zeer positieve ontvangst van de game. Bij Bloober Team staat er dan ook veel druk op het maken van de Silent Hill 2 Remake.
In gesprek met Dread XP wil Anna Jasinska, de Chief Marketing Officer van Bloober Team, de fans wel alvast geruststellen. Jasinska zegt namelijk dat het ontwikkelteam niet ‘de essentie’ mist van de remake. Zo zal er alleen gesleuteld gaan worden aan elementen die echt veranderingen nodig hebben.

“We richten ons op het terugbrengen van de uitgesproken, viscerale sfeer in de Silent Hill 2 Remake. Fans hoeven niet bang te zijn dat we de plank misslaan terwijl we de titel opnieuw leven in blazen. We blijven trouw aan het originele verhaal, terwijl we de gameplay opnieuw maken en de graphics vanaf de grond bijwerken.”

Nog een Silent Hill onderweg

De remake van Silent Hill 2 werd in oktober aangekondigd. Destijds was het nog niet helemaal duidelijk wat er precies veranderd zou worden aan de titel. Konami kondigde alleen aan dat de remake ‘trouw zou blijven aan het origineel’.
Daarnaast heeft de uitgever ook eindelijk een gloednieuwe game in de franchise aangekondigd, genaamd Silent Hill Townfall. Die game wordt gemaakt door No Code.

Populair Nieuws