Silent Hill 2 remake studio voelt enorme druk

News
donderdag, 05 januari 2023 om 22:00
silent hill 2 remake pyramid headf1666253480
Fans van Silent Hill hebben het lang zonder nieuwe games moeten doen. Maar de reeks is nu terug met onder andere een Silent Hill 2 remake. De ontwikkelaar van deze remake voelt een enorme druk om het goed te doen.
Een game remake kan gevaarlijk zijn: verandering zijn vaak nodig, maar kunnen ook zorgen dat spelers het origineel niet meer herkennen. Zeker bij een geliefde game als Silent Hill 2 is een zekere voorzichtigheid geboden. Ontwikkelaar Bloober Team, die de remake verzorgt, voelt die druk maar al te goed en blijft trouw aan het origineel.
Dat vertelt Bloober Teams chief marketing officer Anna Jasińska aan Dread XP. Ze geeft aan dat het team zeker veranderingen doorvoert, maar een “erg veilige benadering” hanteert met die veranderingen. Het is de bedoeling dat de game nieuw leven wordt ingeblazen, terwijl de specifieke atmosfeer van Silent Hill 2 bewaart blijft.
Fans hoeven zich volgens Jasińska geen zorgen te maken dat Bloober Team het punt van de game mist. Het team blijft zo dicht mogelijk bij het origineel en heeft een grote passie voor horror. Daarm zou Konami voor Bloober Team hebben gekozen boven één van de vele andere studio’s die kans maakten om de remake te mogen maken.

Wanneer is de release van de Silent Hill 2 remake?

Het is momenteel nog niet bekend wanneer de remake van Silent Hill 2 uitkomt. Gelukkig voor fans is het niet de enige titel in de reeks om naar uit te kijken. Alsof het de jarenlange radiostilte probeerde goed te maken kondigde Konami afgelopen najaar vrij veel nieuwe projecten in de franchise aan.

Populair Nieuws