Showrunner Avatar: The Last Airbender gestopt en vervangen door twee nieuwe

News
vrijdag, 05 april 2024 om 14:00
netflix avatar the last airbender
De live-action serie Avatar: The Last Airbender krijgt twee nieuwe showrunners. De originele showrunner, Albert Kim, heeft namelijk besloten om met het project te stoppen.
Netflix is al een tijdje bezig om populaire anime series om te toveren tot live-action adaptaties. Zo kwam vorig jaar nog het eerste seizoen van One Piece uit op de streamingdienst en in februari verscheen Avatar: The Last Airbender.
De show zorgde voor flink wat kijkcijfers, zelfs meer dan One Piece, waardoor Netflix al snel besloot om groen licht te geven voor de overige twee seizoenen voor de serie. Showrunner Albert Kim zal Book of Earth en Book of Fire alleen niet gaan leiden. Variety meldt dat Kim besloten heeft om met het project te stoppen.
Het zou een vrijwillige keuze zijn geweest van de showrunner. In plaats van zich meerdere jaren vast te leggen aan het project, wil Kim ‘nieuwe mogelijkheden verkennen’ en heeft hij een deal getekend met Disney om dienst te doen als executive producer voor de Percy Jackson serie op Disney+. Ook zal Kim nieuwe projecten voor het bedrijf gaan ontwikkelen.

Vervanging voor de showrunner

Netflix heeft al meteen vervanging gevonden voor Kim, deze keer in de vorm van twee personen. Christine Boylan en Jabbar Raisana zullen namelijk allebei dienst doen als showrunner voor Avatar: The Last Airbender voor het tweede en derde seizoen.
Boylan was al co-executive producer voor het eerste seizoen, terwijl Raisani executive producer, regisseur en VFX supervisor was voor de show. Beiden zijn dus al door en door bekend met het project.
Naast Avatar heeft Boylan eerder al gewerkt aan shows als Poker Face, The Punisher en Citadel. Raisani is voor Avatar voornamelijk werkzaam geweest op het gebied van special effects. Daarbij heeft hij wel meegewerkt aan grote shows, waaronder Game of Thrones en Netflix's eigen Stranger Things.