Dune-regisseur mag grote wens waarmaken

News
vrijdag, 05 april 2024 om 13:30
dune part 2f1709828122
Hoewel Dune: Part One eindigde op een manier die een vervolg voor de kijker een noodzaak maakte, wilde Warner Bros. dat vervolg niet meteen groen licht geven. Dat is gelukkig wel gebeurd toen de film een succes bleek. Het tweede deel brengt nu bovendien genoeg in het laatje dat regisseur Denis Villeneuve zijn zin krijgt: er komt een derde Dune-film. 
Hoewel ze niet allemaal even goed gewaardeerd worden, zijn er aardig wat Dune-boeken. Het originele boek is nu verfilmd in twee delen, maar regisseur Denis Villeneuve heeft al eerder aangegeven graag een trilogie te willen maken. Zijn derde film zou dan gebaseerd zijn op Dune Messiah.
Nu meldt Variety dat die derde film er ook gaat komen. Villeneuve had al eens aangegeven al te zijn begonnen met schrijven, maar er was nog geen groen licht voor een derde Dune-film. Nu bevestigt Legendary Pictures dat het met Villeneuve werkt aan de ontwikkeling van Dune 3.
Het is nog niet duidelijk wanneer de productie van Dune 3 van start moet gaan, of hoever het script en ander pre-productie werk momenteel is. Dat maakt het ook moeilijk in te schatten wanneer de film eventueel uitkomt. Wel is het de bedoeling dat hij verschijnt voor andere projecten waar Legendary en Villeneuve voor samenwerken.

Denis Villeneuve heeft al een film na Dune 3

De samenwerking met Denis Villeneuve lijkt Legendary goed te bevallen, want de studio heeft ook al plannen voor een film van de regisseur na Dune 3. Dat wordt alleen geen vierde Dune-film, maar een verfilming van een non-fictie boek. Het is bovendien geen klassieker, maar een vrij recent verschenen werk.
Het gaat om Nuclear War: A Scenario, geschreven door Annie Jacobsen. In het boek beschrijft Jacobsen hoe een nucleaire oorlog waarschijnlijk zou verlopen. Het boek is pas een paar weken uit en is genomineerd voor de prestigieuze Pulitzer Prize.

Populair Nieuws