Netflix’ Avatar: The Last Airbender wordt helemaal afgemaakt

News
donderdag, 07 maart 2024 om 7:00
live action avatar netflixf1708684842
Sinds kort kun je op Netflix de nieuwe live-action versie van Avatar: The Last Airbender kijken. Reacties op de serie zijn wisselend, maar hij wordt goed bekeken. Netflix heeft dan ook groen licht gegeven om de serie af te maken met nog twee seizoenen.
Veel live-action versies van anime of andere animatieseries worden snel weer gecanceld. Maar Avatar: The Last Airbender is wat Netflix betreft het voortzetten waard. Heel gek is dat niet aangezien de serie meer wordt bekeken dan de live-action One Piece serie, terwijl laatstgenoemde eigenlijk beter gewaardeerd werd.
Er is groen licht gegeven voor seizoen 2 en 3 van Avatar, zodat de live-action versie uiteindelijk evenveel seizoenen heeft als de originele serie (via Deadline). Het is momenteel niet bekend hoeveel afleveringen er gepland staan voor deze seizoenen. Het eerste seizoen telt acht afleveringen, maar wellicht worden de volgende seizoenen iets langer.
Dat de serie in totaal precies drie seizoenen krijgt, doet ook vermoeden dat de Netflix-versie dezelfde structuur krijgt als de originele serie. Seizoen 1 vertelt het verhaal van boek 1. Het lijkt aannemelijk dat seizoen 2 ook stopt waar boek 2 stopt.

Avatar: The Last Airbender seizoen 2 en 3 filmen dicht op elkaar

Het is de bedoeling dat seizoen 2 en 3 snel na elkaar worden opgenomen. Dat voorkomt dat de acteurs uit hun rol groeien. Al eerder liet de showrunner van de serie weten dat het verhaal van de serie iets werd aangepast om te compenseren voor het feit dat de personages zichtbaar ouder worden in live-action.