Reminder: Avatar The Last Airbender is nu te zien op Netflix

News
zondag, 25 februari 2024 om 9:00
live action avatar netflixf1708684842
Naast de animatieserie is er nu ook een live-action serie van Avatar The Last Airbender. Die show is nu in zijn totaliteit te zien op Netflix.
Er zijn veel mensen bij wie Avatar The Last Airbender bovenaan hun lijstje staat als het aankomt op favoriete animatieseries, ondanks de gigantische concurrentie uit Japan. De show was dan ook een groot succes voor Nickelodeon en kreeg zelfs een spin-off serie in de vorm van The Legend of Korra.
Netflix wil dat succes reproduceren met een live-action serie van Avatar The Last Airbender. Of die show eveneens geslaagd is, daar kan je nu zelf achter komen. Alle acht afleveringen van de serie zijn namelijk nu te kijken bij de streamingdienst.
In de nieuwe serie speelt Gordon Cormier de rol van Aang en hij is een echte fan van de reeks. De acteur heeft de originele show namelijk al 26 keer gezien! Naast Cormier bestaat de cast onder andere uit Kiawentiio (Katara), Ian Ousley (Sokka), Dallas Liu (Prince Zuko), Paul Sun-Hyung Lee (Uncle Iroh) en Daniel Dae Kim (Fire Lord Ozai).

Niet de eerste live-action Avatar

De poging van Netflix om Avatar The Last Airbender als live-action show tot leven te wekken is wel een uitdagende. Het is namelijk niet de eerste keer dat het is geprobeerd. Regisseur M. Night Shyamalan kwam in 2010 met The Last Airbender, maar de film was een gigantische flop.
De film was eigenlijk bedoeld als de eerste van een trilogie, gebaseerd op de eerste drie seizoenen van de animatieserie. Maar door de tegenvallende resultaten en de negatieve reviews werd er meteen een streep gezet door die plannen.