SEGA komt met ontslagronde en verkoopt een studio

News
donderdag, 28 maart 2024 om 13:30
segaf1651829421
Veel bedrijven in de game-industrie proberen te bezuinigen. In veel gevallen betekent dat een ontslagronde. Ook SEGA ontslaat nu een groot aantal mensen en verkoopt bovendien een studio.
Sonic the Hedgehog-uitgever SEGA heeft 240 medewerkers van Europese studio’s ontslagen (via Eurogamer). De meeste ontslagen zijn gevallen bij Total War-maker Creative Assembly en SEGA Europe. Het is de tweede keer dat Creative Assembly is getroffen, nadat vorig jaar de shooter Hyenas werd gecanceld.
SEGA’s redenen voor de ontslagen zijn dezelfde die al door veel andere uitgevers zijn aangehaald. Het financieel landschap verandert snel en de vraag naar games, die enorm toenam tijdens de COVID-19 lockdowns, is weer flink afgenomen. Ook inflatie zorgt voor een moeilijke economische situatie.

SEGA verkoopt Company of Heroes-studio

SEGA heeft ook een studio verkocht, namelijk Relic Entertainment, de maker van Company of Heroes. De studio gaat onafhankelijk verder, met steun van een externe investeerder. Relic Entertainment kan de ondersteuning van Company of Heroes 3 gewoon voortzetten.
Het regent momenteel ontslagen in de game-industrie. Alleen al dit jaar zijn er naar schatting duizenden mensen ontslagen. Er is veel kritiek van ontwikkelaars richting uitgevers. Baldur’s Gate 3 regisseur Swen Vincke constateert bijvoorbeeld dat ontslagen horen bij het soort fouten dat de industrie constant maakt. Ook de bedenker van Dragon Age vindt dat het anders moet én kan.